Derde dag in Bokrijk

Op onze derde dag in Bokrijk gingen we nog voor het ontbijt aan de slag met de valiezen. Ondertussen werden ook de pluimen uitgedeeld voor de kamers. De kamers werden beoordeeld voor orde, gezelligheid en rust. Maar ook naar de poster op de deur die kinderen gemaakt hebben werd gekeken. Iedere kamer had een naam gegeven aan hun kamer.

Na het ontbijt maakten we alle kamers klaar maken voor vertrek. We verzamelden de valiezen voor de bus.

En dan gingen we voor de laatste keer op pad naar het museumdorp Bokrijk. Daar stonden de volgende activiteiten nog te wachten op ons:

  1. Windmolentje maken van hout. We gebruikten hiervoor hamers, tangen, en een mal. De windmolens staan nu op school om dan in de klas verder af te werken.
  2. Brood bakken. We maakten ook kennis met Jos die in het bakhuisje op ambachtelijke manier brood bakt. Hij toonde ons hoe het vuur aangaat, en hoe de stenen worden verwarmd om dan het brood erin te bakken. We mochten proeven van het brood. Ons eigen broodje kregen we nadien mee naar huis.
  3. picknicken
  4. We hadden nog een beetje tijd over voor de bus, en mochten op de speeltuin.
  5. En dan was het tijd om afscheid te nemen van Bokrijk. Sommigen wilden nog een nachtje meer, anderen keken er naar uit om iedereen thuis terug te zien.