Katholieke basisschool

De Kleine Prins

Kluizen


Derde kleuterklas

 Contacteer Juf Evelien

Nieuws

Max en de toverstenen

Na een weekje themaloos, lagen er plots in onze klas allemaal stenen: grote, dikke, kleine, ronde,... en glinsterende stenen.

Er lag een briefje bij "van Max". Max?, een klasvriendje met deze naam hebben we niet in onze klas...

We klopten aan bij de tweede kleuterklas en daar hadden ze allemaal muizen op bezoek. De juffen schrokken zich een hoedje maar gelukkig wisten de kleuters dat het geen echte maar speelgoedmuizen waren.

Sint en Piet

Reeds eind november hadden we in onze klas een spiekpiet op bezoek. De Sint moet zich namelijk goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klasje verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle Spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht. En dan begint de lange schoorsteentocht van Sinterklaas en de grote Pieten. 

De Gruffalo in het herfstbos! Deel 2

Toen Michelle haar handen aan het wassen in de klas na het eten van haar fruit, werd er heel hard op de deur geklopt. We schrokken ons allemaal een hoedje! Voorzichtig deed Michelle de deur open en wat was dat op de grond.... daar stonden allemaal sporen. Van wie zouden die zijn? We volgden allen samen het spoor en we kwamen uit bij..... de GRUFFALO!!!!!!!

OOO neee, OOO no, de gruffalo!!!!!

De Gruffalo in het herfstbos! Deel 1

De voorbije weken werkten we in onze klas rond de herfst. We brainstormden samen even waaraan we denken als we het woord "herfst" horen: spinnen, vos, eekhoorn, paddenstoelen, kabouters, blaadjes die van de bomen vallen en verkleuren, regen, ....

Samen speelden we een paddenstoelenspel, een herfstmemorie met bladeren, verzamelden we de meeste okkernoten en uiteraard gingen we ook op uitstap naar het bos. Daar maakten we kennis met een echte kabouter! Samen met de kabouter ontdekten we alles van de herfst.