Katholieke basisschool

De Kleine Prins

Kluizen


Blogs

"Wil jij mijn vriendje zijn?"

Na de krokusvakantie vertelde juf het verhaal "Wil jij mijn vriendje zijn?"

In het boek staat "vriendschap" centraal. Kleine muis komt in zijn zoektocht heel veel dieren tegen.

Naast het spelen met dieren, speelden we verschillende spelletjes zoals "Mouse in the House", de Kroko-Loko en "Rumba Rups".

                  

                                                                           

In de schrijfmotoriek werden muizen getekend en we knutselden een spel. 

Kls rollen met een balletje de neus van de muis op de juiste plaats. 

                       

Verder kwamen de vormen aan bod nl: cirkel, vierkant, driehoek en rechthoek. Hier speelden we spelletjes aan de hand van opdrachtkaarten en sorteerden we vormen.

                                

We hebben veel gezongen en gedanst. Het liedje "Oli oli olifant" was een topper, want op het einde van het lied mochten we elkaar naspuiten. Plezier verzekerd!

Tijdens het godsdienstmoment vertelde juf het verhaal van de "Ark van Noah" en daarna werd er gespeeld met de Ark.

Naar aanleiding van het verhaal werden regenbogen ingekleurd, want wij willen samen vriendjes zijn.

                                      

Tenslotte werd er ook gefeest. We vierden de verjaardag van Victor en Lukas, die ons trakteerden op lekkere pudding en chocolademousse. Bedankt hiervoor!

Kerstmis in de stal!

 Nadat we Sint en zijn Pieten hadden uitgezwaaid, was het tijd om nog te feesten: Kerstfeest en Nieuwjaar!

 De eerste week werd het Kerstverhaal onder de loep genomen: we beluisterden en bekeken het verhaal op verschillende manieren: prentenboek, media, waarneming, rollenspel,.... Wie komt er in het verhaal voor, wat deden ze, waarom kwamen Maria en Jozef in een stal terecht, wat doen de herders, wat brachten de koningen,.... zijn een paar vragen van de vele vragen die we onderzochten.

Zorg je mee voor de natuur?

 

 De aarde is ziek... dat horen we al een tijdje vertellen. sad Maar kunnen we de aarde terug beter maken en hoe.....

We gingen eerst met z'n allen, de kleuterschool, naar een toneelvoorstelling "SNOW". Een pinguin liet ons zien wat er niet goed gaat met de aarde: opwarming en egoïsme en hoe we de wereld kunnen redden. De kleuters vonden het een hele , leuke belevenis.

Sport

Op de sportdagen hebben we ons helemaal kunnen uitleven! Dank je wel aan alle lieve mama's, papa's en grootouders om ons elke dag te willen helpen met het vervoer naar de hoge wal. Het was een hele leuk fantastische ervaring. We hebben van vele verschillende sporten eens kunnen proeven. De gevechtsporten vond iedereen heel fijn, maar ook het voetballen, basketballen, dansspelletjes, air-track, badmintonnen en mini-golf viel zeker in de smaak. 

 

Wapenstilstand!

 Na elke vakantie hebben we een themaloze week maar deze week werd het anders, .... heel anders!

 Toen de kleuters op de kalender zagen dat er geen school op vrijdag 11 november was en niet wisten waarom, werd het tijd om een geschiedenislesje te geven: WAPENSTILSTAND.

Herfst, wat heb je te koop?

 

  OKTOBER, tijd om eens te kijken wat de herfst ons te bieden heeft.

  Op een mooie, zonnige herfstdag maakten we een herfstwandeling en genoten we van herfsttaferelen. In het park zochten we paddenstoelen , bladeren en vruchten, maar we vonden vooral héél véél takken. Na het spelen tussen en in de bomen keerden we blijgezind en geladen terug naar de klas.

Met Aya in het verkeer!

   

  Kennen jullie Aya? Aya is een leuk ruimtewezentje van de melkweg. Hij maakt met zijn twee vrienden, Otto en Belle, ons op een speelse manier veilig wegwijs in het verkeer.