Katholieke basisschool

De Kleine Prins

Kluizen


30-11-2021 Maken van kerststukjes en versieren van onze adventskrans.

              

Vandaag mochten we stap voor stap leren bloemschikken.

Een zelfgemaakte adventskrans en kerststukjes  zijn de beste manier om ons voor te bereiden op het kerstseizoen én het zijn bovendien echte sfeermakers in onze klas. Niets is leuker dan zelf creatief bezig zijn. 

Daarom leerden we hoe we een adventskrans kunnen versieren en hoe we kerststukjes kunnen maken en we staken enthousiast de handen uit de mouwen! 

Hiervoor mochten we oasis, takjes van coniferen, hulst en klimop gebruiken. Eerst mochten we de krans helemaal vullen met kerstgroen. Behalve de dennentakken en de basisstructuur hadden we ook groene bloemendraad,  kaarsen  en decoratiemateriaal naar wens (zoals kaneel- en anijssterretjes of gedroogde appelschijfjes met sinaasappelschilsterretjes, kerstballetjes, katoenbolletjes en witgespoten asparagus) nodig.

                                                                              

Wanneer we tevreden waren met de  basis, mochten we de met groen beklede adventskrans en de kerststukjes decoreren  naar smaak. We mochten gaatjes beginnen opvullen met twijgjes, besjes, gedroogde bloemen, rozenbottel, appeltjes, gedroogd fruit, strikjes, linten, dennenappels, rozemarijn, maretak of rozen  om iets lekker geurend toe te voegen. Hier en daar kwam er ook wel wat handigheid en techniek bij te pas!

Tijdens de advent  en op het kerstfeest in onze klas creëerden we een stemmige sfeer met brandende kaarsjes.
Uiteraard letten we erop dat dit veilig kon én onder toezicht!