Katholieke basisschool

De Kleine Prins

Kluizen


Herfst, wat heb je te koop?

 

  OKTOBER, tijd om eens te kijken wat de herfst ons te bieden heeft.

  Op een mooie, zonnige herfstdag maakten we een herfstwandeling en genoten we van herfsttaferelen. In het park zochten we paddenstoelen , bladeren en vruchten, maar we vonden vooral héél véél takken. Na het spelen tussen en in de bomen keerden we blijgezind en geladen terug naar de klas.

             

                                                                    

                                         

 

  We speelden ook heel wat taalspelletjes rond de herfst: rijmen, woordstukjes klappen, hakken, plakken, letters herkennen.

  Tijdens de week van het bos gingen we op zoek naar een herfstschat. Een schattenkaart voerde ons langs een pad met bosopdrachten. Zo leerden we Hubert het vliegend hert, Bo de bonte specht en Elise de speelse eekhoorn kennen.  We gingen met hen op zoek met de loep naar kriebelbeestjes en naar herfstvoorwerpen via detailfoto's. We speelden het evenwichtsspel "de toren van Pisa". We bootsten de wind en de regen na. We oefenden onze schrijfmotoriek door stokken, regendruppels, wervelwinden, .... te tekenen met krijt en tekenpotlood. Op het einde van de schatkaart werden we beloond met een leuke , heuse schatkoffer.

                                                                       

       

Met de schatkoffer konden we een groot griezelherfstfeest organiseren. We maakten pompoensoep met eetspinnetjes en een pompoengriezel.  We dansten als spoken en heksen. We maakten spinnenwebben. Er werd heel wat gegriezeld maar ook gedronken en gegeten.

                                                       

Op 25 oktober leerden we heel wat over het zonnestelsel en de gedeeltelijke zonsverduistering.         

 

                                                                                                              Nieuw thema: Onze aarde!