Katholieke basisschool

De Kleine Prins

Kluizen


Hier groeit een MOS-school...

Misschien hebben jullie het spandoek met het MOS - logo al zien wapperen aan onze schoolpoort,
dat klopt … sinds dit schooljaar zijn we een MOS - school.
“Een MOS - school wat is dat eigenlijk.” hoor ik je denken.

MOS staat voor Milieuzorg Op School.

Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes maken en daarmee kan je niet vroeg genoeg beginnen. MOS helpt om van onze school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken. Zo worden deze bewuste keuzes een gezonde reflex. De MOS gedachte wordt gedragen door de leerkrachten, de leerlingen en de ouders.
 

Mag ik jullie hierbij voorstellen aan onze mascotte, de MOS vos.

Zeker voor onze kleuters een herkenbaar figuurtje dat ons helpt om milieuvriendelijke keuzes te maken, hij heeft ook een mooie link met het verhaal van De Kleine Prins.

We gingen dit schooljaar eerst en vooral op zoek naar hoe ‘duurzaam’ we reeds zijn en het blijkt dat we al een goed eind in de juiste richting zitten!
Het merendeel van onze leerlingen gebruikt herbruikbare drinkflessen en een brooddoos, we merken dat heel wat leerlingen met de fiets komen of dat de ouders zich op het pleintje parkeren om dan te voet tot aan de schoolpoort te komen. We sorteren het afval zoals het hoort. Er werden al enkele aanplantingen gedaan om het schoolplein te vergroenen.
 

De MOS vos staat te popelen om ons bij te staan om een nog groenere school te worden.