Katholieke basisschool

De Kleine Prins

Kluizen


Samen de mazelen verslaan

Net als vorig jaar staat de Europese Vaccinatieweek in Vlaanderen ook dit jaar in het teken van de strijd tegen mazelen. Het doel blijft onveranderd: ervoor zorgen dat voor de 2 vaccinatie-momenten minstens 95% van de kinderen gevaccineerd worden. 95% is de drempel om ervoor te zorgen dat de mazelen zich niet kunnen verspreiden. Bij de baby’s is die 95% al bereikt, alleen bij de tieners in het vijfde leerjaar zijn er nog een paar procenten extra nodig.

In elk 5de leerjaar organiseert het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) een vaccinatiemoment  tijdens het medisch onderzoek. Het gaat om een combinatievaccin dat niet alleen tegen mazelen, maar ook tegen bof en rubella (rode hond) bescherming biedt.

De kinderen krijgen dan vooraf een brief mee die hun ouders moeten ondertekenen om toestemming voor de vaccinatie te geven. Sommige tienjarigen worden niet door het CLB gevaccineerd, maar door hun eigen huisarts of kinderarts.

Vorig schooljaar, 2013-2014 zijn alle leerlingen van het 5de leerjaar van jullie school gevaccineerd ! Dit is alvast een positieve stap om in heel Vlaanderen de mazelen te verslaan.